Sfeerimpressie

Sfeerimpressie

Om een idee te geven van de gezellige sfeer van onze vereniging zijn hieronder foto’s te vinden van de afgelopen jaren. De afbeeldingen zijn genomen bij verschillende wandelingen en we gaan de pagina regelmatig aanvullen met nieuwe afbeeldingen.

Wandelen in Ugchelen

Twaalf leden en twee introducees van onze vereniging tijgen zaterdag 30 maart 2019 met en zonder stokken naar Ugchelen om daar op de Veluwe te gaan wandelen. Sjaak heeft ondanks zijn griep de indeling van de auto’s gemaakt en is gelukkig weer van de partij.

Ik had als 10 km- loper het geluk in de tweede shift te zitten. Dat wil zeggen, pas om 9 uur vertrekken bij Joyce. De weergoden zijn ons goed gezind: volop zon. Bij vertrek is het nog wat frisjes, maar eenmaal in Ugchelen is daar niets meer van te merken. Sterker nog, ’s middags parelen bij sommigen de zweetdruppeltjes in de nek. Voor de start verwennen we onszelf met koffie en wie wil gebak. We maken er een lekker dagje uit van. De route wordt duidelijk weergegeven. En hoewel we pas om 10.20u echt aan de  wandel gaan, zijn we zeker niet de laatsten. Regelmatig worden we nog ingehaald.

Het ene bos is het andere niet. De omgeving is totaal anders dan wat we wekelijks in Groesbeek zien. Ik kan het me verbeelden maar ik had de indruk dat de bosbessenstruikjes een stuk groter zijn dan wat wij kennen. Al zat er ook veel dood hout tussen. De naweeën van de afgelopen zomer. Vaak gaat het berg-, nou ja, heuvelop. De paden zijn zanderig, maar doorgaans wel hard en het is erg droog. En ook hier steken de wortelstronken soms uit de grond omhoog. Opletten dus. Het is al behoorlijk warm. Even een korte pauze om wat kleren uit te trekken en om Sjaak die ons gebeld had, terug te bellen. Alles goed bij hen.

We lopen weer verder over afwisselend smalle en brede maar stoffige paden. Ruim over de helft op zoek naar een dikke omgevallen boomstam. Een witte berkenstam wordt de zitplaats voor de lange pauze. Met Ria van Gaal in je midden zie en hoor je dingen over de natuur die anders aan je voorbij gaan. Zeker als er een loepje tevoorschijn wordt getoverd. Op een ogenschijnlijk dorre droge tak blijken grijze speldenpuntjes opeens piepkleine glanzende paddenstoeltjes. Ondertussen wordt de administratie bijgewerkt:  start-, aanvangs- en eindtijd van de  pauze  worden vastgelegd en thuis zorgvuldig bewaard. Altijd handig voor later. Tijd ook weer om even contact op te nemen met de vroege starters. Hoe ver zijn ze en wie lopen de 20 km? Wij zijn net voorbij de splitsing met de langere afstanden, zij zitten bij de afsplitsing voor de 20 km en zijn aan het dubben wie de 20 gaan lopen. Ook bij hen gaat alles naar wens.

Na een klein half uur vervolgen wij onze weg, maar niet nadat we eerst een selfie hebben gemaakt. Die mag toch niet ontbreken bij een dagje uit. Wat we in de ochtend geklommen hebben, mogen we nu weer afdalen. Dat loopt toch een stuk makkelijker. Hoever zijn we nu en hoelang moeten we nog? Als we denken dat het nog een kwartier is zien we niet veel later de auto’s al glimmen door de bomen. Zowaar lopen we nog een stukje langs een akker en een weiland en naderen dan ‘De cantharel’, het eindpunt. Sjaak meldt dat zij er ook bijna zijn en inderdaad als wij ons goed en wel hebben geïnstalleerd op het terras komen ze al aanzetten. Onder het motto ‘samen uit samen thuis’  heeft bij hen iedereen 15 km gelopen. Voor wie bij de 10 km de open vlakte langs de hei had gemist. Het lag er niet mooi bij. Ook daar veel dood? Samen een mooie dag afgesloten op het terras en daarna weer huiswaarts. De thermometer in de auto geeft 19° C aan.

Met dank aan de organisatie en de chauffeurs kijken we terug op een geslaagde wandeldag in Ugchelen.

______________________________________________________________________________

Leuke en gezellige gewoonte, onze jaarlijkse. alternatieve nieuwjaarsreceptie, de z.g. Snerttocht !

Op zondag 13 januari jl. was het weer tijd voor het jaarlijkse evenement waarmee onze Nordic Walking Vereniging Groesbeek het nieuwe jaar inluidt. Dit betekent dat we eerst een eind gaan nordicen  en daarna Snert gaan eten bij hotel restaurant de Wolfsberg.

Helaas was het niet al te best weer, het was erg druilerig. Toch was de opkomst groot. We zijn om half 2 gestart. Rond kwart over 3 was iedereen weer terug van de wandeling en om half 4 konden we aan tafel.  Iedereen kreeg 2 consumptiebonnen en kon daarna aan de Snert. Die was weer erg lekker als vanouds. De sfeer was weer opperbest en iedereen was gezellig in gesprek. Rond kwart voor 5 was het afgelopen. Goed begin van het nieuwe jaar !

Volgend jaar weer  (misschien is het dan wel droog) .

Maaike van der Mooren, 20-01-2019

___________________________________________________________________________

Hierbij een verslagje van de winterwandeling van Ria van Gaal:

Wauw dacht ik, wat een grote groep en leuk ook niet leden van de vereniging waren van de partij. Het bleken er 60 te zijn alles bij elkaar. Een record aantal.

Nu even opdelen in 3 groepen en aan de wandel door het schitterende vennengebied. 

Een sportieve maar ook een verwenwandeling. Halverwege een koffie stop en een afsluiting met een lunch naar eigen keuze. Sommige sloten de winterwandel op z’n Oostenrijks af met een Gluhwein. Ik denk dat ik namens iedereen kan zeggen: organisatoren, hartelijk bedankt voor weer een geslaagde winterwandeling. Op naar 2020.

______________________________________________________________________________

N70

Op zaterdag 3 november hebben we de N70 gelopen: een mooie tocht met prachtig herfstweer.

_____________________________________________________________________________________________

DAUWTRAPPEN met de NWV Groesbeek op Hemelvaartsdag 2018

Om half 8 waren we met 45 leden aanwezig bij Leonie Roelofs op de Lage Horst om onder een dreigende lucht de omgeving te gaan verkennen grotendeels door natuur gebieden en over boeren paden die niet als zodanig zijn aangegeven.

Via een route achterlangs de sportvelden van de Horst, de Plakseweg overstekend en de Ketelstraat verder langs een leuke camping”Bij ons” met tipi,s, glamping tenten en zelfs een bootje op het droge en het riviertje de Groesbeek kwamen we weer in de Ketelstraat uit om vandaar langs de Leijgraaf te wandelen,soppen. Prachtig dat zien we eigenlijk nooit, ook de echte Groesbekers niet.

Daarna nog een rondje door de Bruuk, waar de water violieren en orchideeën ons opwachten

Zoals wij gewend zijn werd er in 4 groepen gelopen en waren we rond half 10 allemaal weer terug om te gaan genieten van een welverdiend ontbijt.

Een woord van dank is op zijn plaats voor degenen die deze fraaie route hebben uitgezet en voor de fijne afsluiting van deze morgen

Na een uurtje gegeten maar vooral gezellig gekletst met elkaar te hebben ging ieder voldaan naar huis.

Hulde voor de vrijwilligers.

dauwtrappen 2018 3
dauwtrappen 2018 2

——————————————————————————————————————————————

Weekend Ootmarsum-Dinkelland, april 2018

Met auto, trein en fiets trokken we met 29 mensen naar het Overijsselse Twente. Gerrie en Femke hadden in Ootmarsum/Agelo een 4-daags verblijf in hotel “De Landmarke” geregeld. We mochten gratis een fiets gebruiken en konden baantjes zwemmen in een binnenbad. En het was er goed toeven. Alle dagen genoten we van het prachtige zonnige weer met zomerse temperaturen.
De meesten waren ruim op tijd aanwezig, pakten de fiets en vertrokken in kleine en grotere groepen om de eerste dag goed in te vullen. Sommigen bezochten het kunstenaarsstadje Ootmarsum, fietsten een tochtje door het prachtige Twentse coulisselandschap of deden met Femke, Wilma en Aad een geocache in het natuurgebied “Springendal”.

In de namiddag troffen een paar groepen elkaar op een gezellig terras op het Kerkplein in Ootmarsum voor een drankje en bleven er meteen dineren. Velen smulden met zijn tweeën van Surf, Turf of Surf en Turf, verwarmde plateau’s met vis, vlees of beide. Heerlijk. Daarna naar het hotel, vijf minuten fietsen, nog een afzakkertje en naar bed. Anderen hadden lekker gegeten in het hotel en lagen al op één oor.

De volgende dag troffen we elkaar uitgeslapen bij het goed voorziene ontbijtbuffet. Er werden plannetjes gemaakt en rond half elf stapten de meesten weer op de fiets voor museum- en galeriebezoek in Ootmarsum, een knooppuntenroute van 17 of 45 km. En het was weer prachtig weer. De fietsers van de 17 km kwamen in de buurt van Rossum bomen tegen die in de knoop waren! Heel apart. De boomknoper maakte ook Twentse midwinterhoorns.

Er werd geluncht bij het landgoed Singraven aan de Dinkel, waar eerder de 45km-groep passeerde. Zij zochten bij de oude zaagmolen naar een geocache. Hun fietstocht werd zo meerdere keren welkom onderbroken.

Onderweg werd genoten van het zeer afwisselende lentegroene Twentse landschap.
Bij de boerenschuur ’t Stekkie wachtte de koffie met huisgemaakt gebak. De kleikloet’n, een ouderwets streekgebak, was een stevige hap.

De zaterdag was natuurlijk  nordicdag. We carpoolden naar Tante Sien in Vasse en konden kiezen voor een route van 5, 12 of 17 km. We wandelden door bos en beekdal, langs glooiende akkers en weiland. De pauzeplaatsen waren het blauwe houten theehuis Dennenoord en de Watermolen Bels. Hier werd ook nog een geocache gevonden.

Na een heerlijk diner in het hotel werd de gitaar tevoorschijn gehaald en besloten we zingend deze gezamenlijke dag.

Door het mooie weer en de goede sfeer brachten de meesten de zondag nog door in het Dinkellandse. Er werd nog een rondje gefietst, een terrasje gepakt, een geocache gedaan.

Het was in alle opzichten een prachtig weekend 2018. Compliment NWV Groesbeek.

___________________________________________________________________________________________________________________________________